Banner
Fredagsstafetten

Fredagsstafetten med Synnøve Tangen Stub

For kommunikasjonsrådgiveren på Haukeland universitetssjukehus starter helgefølelsen allerede i fredagslunsjen. Hun tror ikke KI vil overta oppgavene våre, men at vi som rådgivere heller får flere oppgaver i tiden fremover.

Fredagsstafetten

Ny stafettløper hver fredag. Samme spørsmål. Reidun Duesund, leder for innholdsteamet i kommunikasjonsavdelingen til Sjømannskirken, ga stafettpinnen til Synnøve Tangen Stub, kommunikasjonsrådgiver for Helse Bergen.

Hva skal til for å gi deg helgefølelsen?

– Helgefølelsen starter vel i lunsjen på fredagen. Jeg har noen kollegaer som er utrolig flinke til å fortelle morsomme historier. Da blir det mye latter. Vi snakker også mye om mat i lunsjen.

Hvordan ser du for deg at kunstig intelligens vil påvirke kommunikasjonsfaget og jobbene våre fremover?

– Nå som KI er del av arbeidshverdagen vår, øker forventningene til de ulike verktøyene. Jeg er alltid spent på hva som blir neste mulighet og funksjonalitet i verktøyene. Jeg tror ikke KI vil påvirke faget vårt i særlig stor grad, og vil neppe overta oppgavene våre. Jeg tror heller at vi som rådgivere får flere oppgaver på grunn av behov for god veiledning og kompetanse i egen virksomhet. Vi blir blant annet involvert i arbeidet med å dele erfaringer med bruk av KI. Ved Haukeland universitetssjukehus er KI helt sentral i utvikling av fremtidige helsetjenester. 

Samfunnsansvar og etikk
Hvordan bruke KI i kommunikasjonsjobben
Les mer

Trenger vi et lobbyregister i Norge?

– JA til lobbyregister og åpenhet rundt politisk påvirkning. Pressen og innbyggerne skal kunne få vite hvem politikerne møter. Norge bør gjøre som andre land i Europa som har et slikt register.

Hva kan kommunikasjonsfolk gjøre for å styrke tilliten til egen bransje?

– Vi kan bli enda flinkere til å delta i den offentlige debatten på tema som gjelder vårt fagområde. Da vil folk få mer innsikt i vår kompetanse og hvordan vi hver dag jobber for økt åpenhet og sannferdighet. Vi er allerede gode til å formidle på andres vegne, så det er et paradoks at vi er såpass “stille” rundt eget fagfelt, tenker jeg. 

Ikke medlem?

Vi jobber for faget! Som medlem får du mange fordeler og et landsdekkende faglig nettverk.

Medlemsfordeler

Gi eksempel på en kommunikasjonsjobb du mener har gjort en forskjell i folks hverdag?

– Umiddelbart tenker jeg på appen “Skyss reise” som er en reiseplanlegger for de som reiser kollektivtransport på Vestlandet. Appen gir deg forslag til ulike smarte reiseruter, og informasjon i sanntid. Den er helt genial for meg som reiser på kryss og tvers med kollektivtransport i Bergen. Den bruker jeg og tusenvis av vestlendinger hver eneste dag. Så takk til Skyss og Vestland fylkeskommune.

Hva er ditt beste tips for å få en sak på i mediene?

– For oss som jobber innen helse er en god pasient-historie ofte avgjørende for å få en sak på i mediene. Hvis vi i tillegg har god bakgrunnsinformasjon, tall og fakta til saken gjør vi det enkelt for en journalist å vurdere hvorvidt saken er av interesse.

Hvem synes du vi skal intervjue neste fredag?

Andreas Kjeldsberg Pihl i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse

Og hvilket bonusspørsmål ville du gjerne hatt?

– Dere kan gjerne spørre meg om hva som er det beste med å jobbe på Haukeland universitetssjukehus.

Og da svarer du?

– Da vil jeg svare at det er et privilegium å få jobbe i et helseforetak med så mange dyktige fagfolk - både på sykehuset og i Kommunikasjonsavdelingen. Haukeland universitetssjukehus er Vestlandets største arbeidsplass og det er virkelig spennende og utfordrende å jobbe med kommunikasjon og informasjon som er relevant for 14.000 medarbeidere og for hele befolkningen i Bergen og helseregionen for øvrig. Jobben vi gjør betyr noe for både kollegaer, pasienter og sykehusets samarbeidspartnere. 

Synnøve Tangen Stub (48)

Stilling: Kommunikasjonsrådgiver

Tidligere jobber verdt å nevne: Konkurransetilsynet og Fiskeridirektoratet

Utdanning: Bachelor ved Norges Markedshøyskole. Ellers noen fag ved UiB, HVL og BI. 


Siste saker

Har du lest disse?