Banner

DIGITALT: Faglig frokost – universell utforming på digitale flater

Fredag 25. okt. 2024 kl. 08:30 - 09:15
Digitalt
Pris: Gratis (medlem)

Anne-Lise Mørch von der Fehr
Factbox image

Daglig leder i Kommunikasjonsforeningen og programleder i Faglig frokost.

Har du kontroll på universell utforming i digitale flater? Hvilke krav gjelder, hvem gjelder de for, og hva er konsekvensene hvis vi ikke følger dem?

Regelverket om universell utforming stiller krav til hvordan nettsider, apper og selvbetjeningsautomater i offentlig og privat sektor skal fungere, og at de skal være tilgjengelige for alle. Men hva betyr dette i praksis? Hvilke krav gjelder for din virksomhets digitale flater, og hvordan skal dere jobbe for å tilfredsstille dem?

Rudolph Brynn jobber som ekspert på universell utforming i Norsk helsenett, som blant annet driver helsenorge.no – en av landets viktigste digitale tjenester innenfor helse. Han har jobbet med universell utforming og rettigheter for personer med nedsatt funksjonsevne siden 90-tallet.

Jørgen Molaug er interaksjonsdesigner i Knowit med Mastergrad i Industriell Design fra NTNU. Han har spisskompetanse på universell utforming for digitale tjenester og har levert tilgjengelig design for blant andre Utdanningsdirektoratet, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Digitaliseringsdirektoratet og Nasjonalmuseet.

Sammen med Anne-Lise Mørch von der Fehr, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen, skal de diskutere hva universell utforming på digitale flater er, hvilke krav som gjelder for private og offentlige virksomheter og hvordan man kan jobbe for å tilfredsstille både kravene og publikums behov.

Faglig frokost er et gratis tilbud, eksklusivt for deg som er medlem i Kommunikasjonsforeningen.
Opptak fra tidligere episoder finner du her (krever innlogging).