Vi pusser opp kommunikasjon.no for å gi deg en enda bedre brukeropplevelse. Det betyr at det kan være noen problemer i starten. Er det noe du savner, eller ikke får til? Send en e-post til malin@kommunikasjon.no.

Skip header
Studenter ser på hverandre og smiler og prater.
Studenter ser på hverandre og smiler og prater.
Etikk og samfunnsansvar

Slik finner du praksisstudent til din virksomhet

Hvert år er studenter fra Norges ledende kommunikasjonsutdanninger i praksis for å tilegne seg erfaring og bygge nettverk. For arbeidsgivere er det en gylden mulighet til å få hjelp fra en oppdatert og ivrig medarbeider.

Teskt: ANDERS RINGEN   |  Foto: ISTOCK
Publisert: 18. oktober 2021

Ønsker du å ha en praksisstudent i din virksomhet? Her er en oversikt over hvordan du går frem for å søke praksisstudent fra de største kommunikasjonsutdanningene i Norge.

Hva kan arbeidsgiver forvente av studenten?

– Våre studenter er ivrige, unge folk som jobber heltid i nesten to måneder. Studentene er mer enn gjennomsnittlig selvstendige og kan jobbe med både løpende oppgaver i daglig drift, og større prosjekter, sier ansvarlig faglærer Arnt Maasø ved Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO.

Han anbefaler interesserte arbeidsgivere å ta en kikk på praksisbloggen for å se hva tidligere praksisstudenter har jobbet med.

– Unge talenter som er motiverte og har lyst til å lære. De kan bidra med nye synspunkter som ikke er preget av lang erfaring og annen arbeidsmetode. I tillegg har studentene høy digital kunnskap, sier Ester Conings Vanvik, studieprogramleder og høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania.

Etikk og samfunnsansvar
Hva slags kommunikatører utdanner vi?
Universiteter og høyskoler forventes å fremelske reflekterte og samfunnsbevisste kommunikatører. En ny studie viser imidlertid at den mest bruke pensumlitteraturen internasjonalt i liten grad oppfordrer til refleksjon.
Les mer om Hva slags kommunikatører utdanner vi?

Når skal studentene i praksis?

UiO

Hvem: Studenter på bachelorstudiet i medier og kommunikasjon, 6. semester.

Når: Mars og april 2022.

Antall uker: Ni

Når kan man søke: Fra nå og frem til 1. desember

Hvor kan man søkeSøknadsskjema finnes her


Høgskulen i Volda

Hvem: Studenter på bachelorstudiet i PR, kommunikasjon og media

Når: 14. februar - 8. april 2022

Antall uker: Åtte

Når kan man søke: Fortløpende

Hvor kan man søkeSøknader sendes til Berete Brenne ved Institutt for kommunikasjon, Avdeling for mediefag.


Høyskolen Kristiania

Hvem: Studentene på bachelorstudiet i PR og Kommunikasjon, 4. og 6. semester

Når: Februar og mars 2022

Antall uker: Åtte

Når kan man søke: Fortløpende

Hvor kan man søkeSøknad sendes til studieprogramleder og høyskolelektor, Ester Conings Vanvik eller til Høyskolens karrieresenter.

 

Hvem: Studentene på masterstudiet i Strategisk kommunikasjon

Når: Høstsemesteret 2022

Antall uker: Fire

Når kan man søke: Fortløpende

Hvor kan man søkeSøknad sendes til førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon, Bente Kalsnes eller til Høyskolens karrieresenter.

Studentene er mer enn gjennomsnittlig selvstendige.
Arnt Maasø, ansvarlig faglærer ved IMK

Forventninger til praksisplassen

UiO: Arbeidsgivere som tar inn praksisstudenter skal bistå med en kontaktperson som følger opp studentene jevnlig og gir dem et sted å jobbe. De ansvarlige faglærerne vil koble studenter og arbeidsgivere sammen, i tillegg til at arbeidsgivere mottar CV fra aktuelle studenter. Derfor er det viktig at arbeidsgivere formulerer så konkrete arbeidsoppgaver som mulig.

Høgskulen i Volda: Studenten bør delta i arbeidet med å planlegge og gjennomføre ulike kommunikasjonsoppgaver. I tillegg er det ønskelig at studenten i størst mulig grad får være med på relevante møter og får tilbakemeldinger. 

Høyskolen Kristiania: Arbeidsstedet skal ha en mentor som følger opp, gir tilbakemeldinger og har løpende dialog med studenten både om det faglige og om arbeidsmiljøet. Det er en fordel at alle praktiske detaljer er på plass når studenten starter. Ansvar og oppgaver bør være avklart på forhånd, slik at forventningene mellom student og virksomhet samsvarer.


Er du kommunikasjonsstudent og på jakt etter praksisplass? Les disse tipsene fra en tidligere praksisstudent:

Finn drømme-praksisplassen! Fem gode råd.
Januar er i anmarsj, og følgelig starter kommunikasjonsstudentenes gladiatorkamp: Det er på tide å søke praksisplass. Nyutdannede Rebekka Aadland gir råd til deg på vei ut i praksis.
Les mer om Finn drømme-praksisplassen! Fem gode råd.


Relaterte temaer