Søk plass på Forsvarets Sjefskurs
Medlemmer i Kommunikasjonsforeningen kan nå søke om plass på Forsvarets Sjefskurs. Årets fordypningstema er "Europa -Midtøsten, sikkerhetspolitiske utfordringer med relevans for Norge".
Som medlem i Kommunikasjonsforeningen har du mulighet til å søke opptak på Forsvarets Sjefskurs nr. 32. Kurset arrangeres i tidsrommet 20. januar til 11. april 2025 på Akershus festning i Oslo. Det blir tatt opp 30 kursdeltakere, av disse er 20 sivile og 10 militære. Søknadsfristen er fredag 27. september 2024.
Målet med kurset er å gi nøkkelpersonell i sivil og militær sektor økt innsikt i forsvars-, utenriks- og sikkerhetspolitiske forhold som har nasjonal og global betydning. Statssikkerhet og samfunnssikkerhet vil være sentrale tema under kurset, med fokus på Totalforsvaret i fred, krise og krig.
Kursets pedagogiske modell bygger på foredrag, gruppedrøftelser og diskusjoner, som forutsetter en aktiv deltakelse fra kursdeltakerne.
Kurset er delt i tre studieperioder:
- Studieperiode 1 skal gi kursdeltakerne kunnskap om faktorer som påvirker norsk utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk.
- Studieperiode 2 vektlegger samfunnssikkerhet, sivilt-militært samarbeid og nasjonal krisehåndtering.
- Studieperiode 3 setter søkelys på norske utenriks- og sikkerhetspolitiske interesser, og kursets fordypningsområde vil i hovedsak bli behandlet i denne studieperioden.
Fordypningstemaet for Sjefskurs nr. 32 er: "Europa -Midtøsten, sikkerhetspolitiske utfordringer med relevans for Norge".
Rettet mot ledere
Søkerne bør inneha, eller forventes å være aktuell til, en lederstilling i egen organisasjon. Det oppfordres til at ledere på strategisk nivå i de ulike virksomheter søker på kurset.
Sjefskurset tilbyr foredrag og orienteringer på et faglig høyt nivå. Det forutsettes at den enkelte kursdeltaker bidrar med kunnskap og erfaring fra sitt fagområde og den virksomhet de representerer.
Sammensetningen av kursdeltakere skal sikre bred tverrsektoriell kompetanse og representasjon, med deltakere i sentrale roller i egen virksomhet.
Søkerens tjenstlige og faglige behov for kurset må beskrives i påtegningen fra innstillende organisasjon.
Kommunikasjonsforeningen innstiller aktuelle kandidater basert på innsendte søknader, og fremmer disse innstillingene med rangering til Forsvarets høgskole.
Opptak
Opptaksrådet vurderer kandidater i tråd med blant annet følgende kriterier:
- Behov for kurset i nåværende eller tiltenkt rolle og funksjon
- Virksomhetens betydning for samfunnssikkerhet og totalforsvar
- Mangfold/diversitet blant deltakere og organisasjoner
- Kompetanse
- Representere bredde i offentlig sektor, næringslivet, politikk, media og frivillig sektor
- Geografi
- Evne og kompetanse til å bidra faglig under kurset
Kursopplegg
Kurset vil for det meste bli gjennomført i høgskolens lokaler på Akershus festning. I undervisningen inngår foredrag, selvstudier og gruppearbeid. Det vil bli studiebesøk og studiereiser i inn og utland. Studiereisene er ca. en tredjedel av kurset, og kan berøre helger.
Kursopplegget er arbeidskrevende. Programmet vil ofte kunne gå ut over vanlig arbeidstid. Det gis normalt ikke permisjoner under kurset.
Administrative forhold:
Kursdeltakerne lønnes av den virksomhet den enkelte tilhører.
FHS bestiller og dekker flyreiser og hotell/overnatting for alle kursets deltakere i forbindelse med studiereisene i Norge og utlandet. Programfestede måltider under reiser vil være dekket. Øvrige utgifter i forbindelse med reiser/dagsbesøk dekkes etter avtale mellom den enkelte kursdeltaker og dennes arbeidsgiver.
Kursdeltakere som ikke bor i Oslo m/nabokommuner, kan benytte seg av Forsvarets hotellavtale (for eksempel Comfort Hotel Børsparken). Hotell må i den forbindelse bestilles og dekkes av den enkeltes arbeidsgiver, for kursets varighet.
Om søknaden:
Søknad med motivasjon og begrunnelse, sendes sammen med CV.
CV må inneholde:
- Kandidatens fulle navn og fødselsdato
- Tittel og nåværende stilling
- Utdanning og arbeidserfaring
- Arbeidsadresse, privatadresse, telefonnummer og e-postadresse
- Andre forhold av betydning for opptaket (f. eks. en anbefaling fra din arbeidsgiver)
De som blir tilbudt plass eller reserveplass må være sikkerhetsklarert for HEMMELIG og NATO SECRET før kursstart. Vi ber om at søkere som allerede har klarering sender klareringsbeviset sammen med søknaden.
Forsvaret har en målsetting om økt mangfold, og oppfordrer kvalifiserte deltakere til å søke, uavhengig av kjønn eller kulturell bakgrunn.
Kontaktinfo:
Spørsmål om søknadsprosessen kan rettes til Kommunikasjonsforeningen, e-post: post@kommunikasjon.no
Kontaktperson ved praktiske spørsmål (inkl. evt. spørsmål om sikkerhetsklarering) er kurskonsulenten ved Forsvarets Høgskole, Annika K. L. Rodriguez: Tlf. 23 09 57 41 / 921 14 822, e-post: arodriguez@mil.no.
Søknad sendes til: post@kommunikasjon.no innen fredag 27. september 2024.
NB! Søkere må være medlem av Kommunikasjonsforeningen.
Siste saker
Har du lest disse?