Banner

Vestland: Samfunnsansvar OPPned

Torsdag 19. sep. 2024 kl. 08:00 - 10:00
Mothership stories Strømgaten 4, 5015 Bergen
Pris: Gratis (medlem) , 450 (ikke-medlem)

Foto: Tim Ove

Vestlandet har alltid vært god på å skape attraktive arbeidsplasser, og vi har med stolthet snakket om det nyskapende næringslivet her vest. Men er vi nå i ferd med å tape kampen om talentene til byer som Oslo, Trondheim, og Stavanger?

En artikkel fra BA maler et deprimerende bilde av regionen som ser flere av sine skarpeste hoder forlate de vakre fjellene til fordel for andre steder.
Det er på tide å snu denne trenden OPPned.

Hvordan kan vi bruke kommunikasjon som et kraftfullt verktøy for å hindre hjerneflukt og styrke Vestlands omdømme? Dette frokostmøtet tar sikte på å utforske nettopp dette.

Vi dykker ned i hvordan vi kan gjøre Vestlandet til en magnet for talenter, ved å fremheve regionens unike kvaliteter og skape en fortelling som tiltrekker seg både nye tilflyttere og hindrer fraflytting.
Bli med på en viktig diskusjon om hvordan vi kan bruke kommunikasjonskraften til å styrke regionens attraktivitet, stoppe hjerneflukten, og sikre at Vestlandet blir en av Norges mest levende og innovative steder å bo.

Program

Mothership Stories ved Maren Aas Nakken 

Maren sa opp toppjobben i Splay One, solgte leiligheten i Oslo og flyttet hjem til Bergen for å starte Mothership Stories. Hun brenner for bærekraft, mangfold og likestilling, og løfter frem nye stemmer fra Vestlandet. Hennes budskap? Du trenger ikke flytte til Oslo for å "bli noe." Med Mothership Stories vil hun finne og synliggjøre talentene fra Bergen og Vestlandet, slik at de kan skinne nasjonalt. 

På frokostmøtet vil hun blant annet dele hvordan de klarte å fylle flere kinosaler på premieren til sesong 2 av matserien Oppsig på en av Bergens fineste sensommerdager og erfaringer fra suksesslanseringen med KamelenTV.

Kolbrun retorikk ved Elisabeth Kolbrun Hansen 

Elisabeth er en grafisk designer og retoriker som brenner for å vise den virkelige samfunnseffekten av sosial bærekraft. Hun utfordrer oss til å tenke større enn å bare sponse det lokale fotballaget – hun vil at vi skal forstå hvordan lokalt samfunnsansvar faktisk driver samfunnsutvikling og verdiskaping i regionen.

Nå er hun snart lanseringsklar med VSTLND – den lokale strimen som har som ambisjon om å skape endring for fremtiden, basert på verdier fra fortiden. Målet? Å endre måten vi snakker og lytter på – på tvers av sektorer, bakgrunner og evner. VSTLND handler om å gi alle en stemme, også de som vanligvis ikke blir hørt. Målgruppen er unge voksne. 

Panelsamtale: Hvem skal fortelle de gode historiene om Vestlandet?

Vi avrunder frokostmøtet med en panelsamtale for å samle trådene og diskuterer hvordan kommunikasjon kan være nøkkelen til å hindre hjerneflukt og styrke Vestlandets omdømme. Maren og Elisabeth blir med oss videre og får selskap av Mathias Fischer. De vil dele erfaringer, utfordre tankesett og invitere til en spennende diskusjon der vi utforsker hvordan vi sammen gjennom strategisk kommunikasjon kan gjøre en forskjell i våre lokalsamfunn. 

Paneldeltakere: 

Maren Aas Nakken, daglig leder Mothership Stories 

Elisabeth Kolbrun Hansen, daglig leder Kolbrun Retorikk 

Mathias Fischer, daglig leder i tankesmien Initiativ Vest 

Mathias Fischer leder tankesmien Initiativ Vest, som jobber med utviklingen av Vestlandet i møte med omstilling og sentralisering. Gjennom Vestlandsakademiet hjelper Initiativ Vest samfunnsengasjerte unge voksne å bli endringsagenter og talspersoner for landsdelen. 

Fischer har bakgrunn som statssekretær i Klima- og miljødepartementet, rådgiver i TRY Råd og som kommentator i TV 2 og Bergens Tidende

Pris medlemmer
Gratis
Pris Ikke-Medlemmer
450