Skip header
Portrett av Kristin Bergersen.
Portrett av Kristin Bergersen.

Fredagsstafetten med Kristin Bergersen

I denne fredagsstafetten blir vi bedre kjent med Kristin Bergersen, Kommunikasjonssjef i Mental Helse.

Tekst: TINA JENSVOLD   |  Foto: EMILIE GJENGEDAL VATNØY, MENTAL HELSE
Publisert: 28. mars 2025

Hva skal til for å gi deg helgefølelsen?

– Det er et godt spørsmål, fordi det jeg har ikke kjent etter på veldig lenge. Det å studere ved siden av full jobb, gjør at det egentlig går litt i ett. Men det at jeg føler på at jobbuka har gått av seg selv, og at vi har fått til mye med lite ressurser, det gir meg uansett en følelse av at: «Nå er det helg!». Jeg skal ikke skryte på meg hverken fredagspils eller trening, for det gjør jeg aldri på fredager. Men grønt gress og golf er min avkobling. Det gir meg definitivt helgefølelse og når jeg slår ut fra første tee, da tenker jeg ikke på noe annet (derfor lenge siden skikkelig helgefølelse...).

Hva er det siste du brukte kunstig intelligens til i jobbsammenheng?

– Kanskje et litt kjedelig svar, men jeg brukte copilot til å sortere mine uleste e-poster ut ifra viktighet og hvilke jeg må aksjonere på. Jeg har hatt permisjon i 6 uker for å ha praksis ved en videregående skole i forbindelse med deltidsstudier (PPU), så da baller det på seg med e-poster, både viktige og mindre viktige.

Hva kan kommunikasjonsfolk gjøre for å styrke tilliten til egen bransje?

– Jeg føler jeg jobber med det hver dag, men synes ikke det er så ille som alle skal ha det til. Internt er det viktig å vise hver dag hvilken betydning strategisk og operativ kommunikasjon har for å nå virksomhetens mål. Og så er det jobben mot desinformasjon som er viktig for oss alle. Det å basere kommunikasjonen på fakta, jobbe med kildetillit og sørge for å trygge befolkningen i en urolig tid er et oppdrag vi alle må ta alvorlig. Kommunikasjonsfolk spiller en svært viktig rolle i tiden vi er inne i. Og så er det basisfunksjonen vår; gjøre vanskelige ting enkelt og forståelig, gjøre fagspråk tilgjengelig for folk flest og bistå fagpersoner med formidling. Jeg elsker formidling, men det er det ikke alle som gjør.

Portrett Miriam Follesø
Internkommunikasjon
Seks råd for god internkommunikasjon under omstilling
Med alle omstillingsprosesser og nedbemanningsprosesser som foregår i samfunnet for tiden, er evnen til å kommunisere med verdighet noe som kan skille god fra dårlig internkommunikasjon. Hva vil det si i praksis?
Les mer om Seks råd for god internkommunikasjon under omstilling

Gi eksempel på en kommunikasjonsjobb du mener har gjort en forskjell i folks hverdag?

– Oi, det er mange! Jobben som faktisk.no gjør og har gjort er særdeles viktig i en tid hvor vi drukner i desinformasjon, falske nyheter og click bait. De har også utviklet tenk.no for skoler som jeg anser som helt gull! Så er det vår egen kommunikasjonskampanje «Verdensdagen for psykisk helse», som kan vise til svært gode resultater. Blant annet at 8 av 10 mener kampanjen har økt forståelsen og kunnskap om psykisk helse. Kampanjeteamet vårt er helt rå!

Bruker du emojis på jobb? Hva er din favoritt emoji?

– Dessverre er jeg, som alle i generasjon X, helt på jordet når jeg bruker emojis (ifølge mine døtre). Min favoritt er nok «hjerte» emojien. Jeg bruker den i overkant mye, men det er godt ment!

Hva er det beste rådet du har fått i karrieren din?

– «Det hjelper ikke å være god, hvis ingen vet om det.» sa min gamle sjef til meg da jeg startet min første jobb som kommunikasjonsrådgiver. Det har fulgt meg hele veien, og jeg bruker det aktivt den dag i dag. Jeg er opptatt av å vise frem resultatene som mine medarbeidere har oppnådd, og bruker enhver anledning til å fortelle om det. Hverdagsstolthet kaller jeg det, og den føler jeg på hver dag i jobben min.

– «Det hjelper ikke å være god, hvis ingen vet om det.» sa min gamle sjef til meg da jeg startet min første jobb som kommunikasjonsrådgiver.
Kristin Bergersen

Kunstig intelligens
29. april 2025
Nettkurs: Copilot
Teams

Hvem synes du vi skal intervjue neste fredag?

– Det er et vell av dyktige kommunikasjonsfolk rundt omkring i Norge, men jeg vil nevne to av mine tidligere medarbeidere. Jeg har vært så heldig å lede ulike flinke team, både små og store i løpet av min karriere, så jeg kunne trukket frem veldig mange. Men det blir mr. Kildesortering Jørgen Bakke Fredriksen, som driver en fantastisk profil på LinkedIn, hvor han jobber utrettelig med viktigheten av god kommunal avfallshåndtering, sirkulær økonomi og kildesortering. Den andre er Magnus Buer, som jeg hadde gleden av å jobbe med i Nordic Innovation, men som nå jobber i Justis- og beredskapsdepartementet. De er to dyktige fyrer som jobber med vidt forskjellige saksfelt.

Og hvilket bonusspørsmål ville du gjerne hatt?

– Hvorfor ble du leder?

Og da svarer du?

– Fordi det er så fantastisk gøy å lede dyktige, engasjerte mennesker, og sette sammen et team med ulike ferdigheter og kompetanse som fungerer godt sammen. Ikke minst er det meningsfullt å lede mennesker som både kan mer enn meg og som kan andre ting enn meg.

Kristin Bergersen (56)

Stilling: Kommunikasjonssjef i Mental Helse

Tidligere jobber verdt å nevne: Kommunikasjonsdirektør i Oslo kommune i Renovasjonsetaten, Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Kommunikasjonsrådgiver i KLP Forsikring, Prosjektleder i Likestillingssenteret og Generalsekretær i Europeisk Ungdom. 

Utdanning: Master of management (PR, ledelse og kommunikasjon) fra Handelshøyskolen BI, Masterprogram Digital kommunikasjonsledelse fra Handelshøyskolen BI, Cand.mag. fra Universitetet i Oslo (statsvitenskap, sos.øk. og engelsk) og Praktisk-pedagogisk utdanning fra UiO (ferdig sommer 2025)